Våra Kurser

Vi håller kurser i närområdet i Lunds Kommun. Vårt mål är att finnas där deltagarna finns och nu under hösten 2022 har vi verksamhet i Veberöd, Genarp, Dalby, Torna Hällestad och Södra Sandby. Vi har kurser för alla åldrar från Förskoleklass och uppåt.

Vill du jobba hos oss? Vi söker även danslärare. Hör gärna av dig till oss på info@konstform.nu.

8 Juni släpps platserna till höstterminen. Då välkomnar vi nya deltagare.


Våra Ledare

Konstkurser för alla!

Vi vill ge barn, unga och vuxna möjligheten att hitta ett sammanhang, ett ställe där de kan få utvecklas, hitta mening och ha kul, där de får vara sig själva utan krav på prestation eller att det som de skapar tvunget måste bli något, bedömas eller ses av någon. Vi kommer inte arbeta mot en utställning där resultatet av en termin ska visas upp för föräldrar eller andra. Vi vill undvika all press och krav och siktar mot att låta deltagarna hitta tillbaka till lusten att skapa för skapandets skull.

Vi jobbar med processen, inte resultatet. Läs mer under menyn "Vår Idé".

I vår Konstkurs har vi som mål att deltagarna ska få prova på så många olika material och tekniker som möjligt. Vi provar olika sorters lera, gips, målar med olja, akryl, akvarell , sprayfärg och provar ibland arkitektoniska inslag där vi bygger och skulpterar. Vi vill visa vilka möjligheter som finns där ute och låta deltagarna prova på sånt som kanske är svårt att prova hemma. 

Teater för alla!

Prova att bli någon annan för en stund. Hur skulle den personen reagera i olika situationer. Genom att föreställa oss att vi är en karaktär som är på ett visst sätt kan man öka förståelsen för att alla kanske reagerar olika i olika situationer. Prova att gå i någon annans skor. När man får möjlighet, i ett tryggt sammanhand, att öva in en roll, träna på olika sociala koder och göra teaterövningar, ökar självkännedomen och självförtroendet. Även respekten för andra och varandras olikheter ökar.

 Vi arbetar utan krav på prestation och utan krav på att det ska bli en föreställning. Första tiden tillsammans tränar vi på att lära känna varandra och göra teaterövningar. Känner vi efter ett tag att vi vill repa in en föreställning så har vi möjlighet till det Det beslutet kommer tas tillsammans i gruppen.

Läs mer om vår pedagogik under menyn "Vår Idé".

Drama för alla!

Gillar du lek och att skapa med andra? Då kanske drama är något för dig.

I drama utforskar vi lek och teater med en vuxen ledare.

Drama är en konstform som använder dans, bild och berättande för att spegla och härma världen. Deltagarna gör det som känns bra för dem. Det handlar om att bara vara och att bara göra. Det är en skapande och levande process.

Vi kan skapa egna världar, tex kanske vi leker att vi är pirater på de sju haven. Mitt i alltihopa så kan vi byta roller för att testa någon annan roll som man själv tycker är mer intressant eller ändra historien i en annan riktning. Vi använder oss av böcker, filmer, en tanke eller annat material som väcker samtal och nyfikenhet.

Vissa säger att drama tränar ens förmåga att bli en bättre lyssnare, duktigare på att se och delta i sin omgivning och händelser.

Drama är inte teater, då man ofta arbetar utifrån ett manus och lär sig en roll. Drama bygger på samspel och lek, att alla har något viktigt att säga och friheten att välja om man vill tala eller inte.

Läs mer om vår pedagogik under menyn "Vår Idé".


Musikal

I våra musikalgrupper blandas teater med sång, musik och rörelse. Vi kanske provar att skriva låtar och manus tillsammans eller så tränar vi på något redan existerande som gruppen önskar.

Vi arbetar utan krav på prestation och utan krav på att det ska bli en föreställning. Första tiden tillsammans tränar vi på att lära känna varandra och göra olika övningar. Känner vi efter ett tag att vi vill repa in en föreställning så har vi möjlighet till det. Det beslutet kommer tas tillsammans i gruppen.

Läs mer om vår pedagogik under menyn "Vår Idé".

Annie - Konstkurs ledare

Annie Windh, 43 år driver Windh & Design – ett företag som specialiserar sig på grafisk formgivning och naturupplevelser.

Jag är en kreativ själ som älskar konst, pyssel och att inspirera barn och vuxna att ta fram sin lekfulla sida. Jag har jobbat med grafisk design och illustrationer i snart 20 år, blåst glas, jobbat med barn på förskola och leder sedan 5 år tbx ett roligt gäng 10-åringar i friluftsfrämjandet. Jag bor i Genarp med min make och våra två barn, 8 och 10 år gamla. Jag håller Konstkurserna i Genarp och hoppar in som vikarie i de andra byarna.

Emelie - Musikal/Teaterpedagog

Jag heter Emelie, är 38 år och utbildad både som dramapedagog och socionom. Jag bor i Genarp i en skånegård från början av 1800 talet med min sambo och son. Jag älskar att få vara kreativ och att skapa tillsammans med andra. Estetisk verksamhet och kreativa uttryck förändrar världen, och kanske framförallt ens egen värld. Som ledare hoppas jag alltid på att kunna skapa rum med trygghet där deltagarna känner sig bekväma med att utforska sin kreativitet tillsammans med mig och de andra i gruppen, jag leder kurser i Dalby och Genarp, hoppas vi ses!

Cliff - Dramapedagog

Cliff Ek Green, 41 år, bor i Dalby och har två döttrar på 9 & 11 år. Har rest över nästan över hela världen. Jag låg i flottan som kock och reste i 6 månader på expedition, jorden runt. Bott och arbetat i korta perioder i Indien, Brasilien, Uganda och har rest på alla kontinenter utom Australien.

Kallbad, löpning, vandring och drama är några av mina behov och lustbetonade fritidssysselsättningar. Jag är utbildad kock från början. 7 år som ledare i Friluftsfrämjandet. Har varit kollo-ledare i Hästveda (Malmö Sommargårdar), personlig assistent och elevassistent. De senaste åren i samband med mina studier i dramapedagogik på Malmö Universitet och idéhistoria och religionsvetenskap på Lunds Universitet. Jag kommer certifiera mig som coach nu i december.

Favorit färg: orange. Favorit mat: indiskt. Kör en Toyota Aygo.


Jess - Konstpedagog

Svensk-Brittisk mångsysslare med utbildning i konst från Lunds konst/designskola . Jag skapar konst i form av porträtt, kollage, och konstnärsgjorda böcker, och börjar lära mig lite digital konst! Jag har hållt konstkurser hos Konstform i två terminer nu. Bor i den fantastiska Trollskogen i Torna Hällestad.

Viktor - Konstpedagog

Jag spenderar det mesta av min fritid med att rita i mitt skissblock, läsa om historia och myter och i allmänhet vara kreativ. Mina största inspirationskällor är folksagor, forntiden  och andra konstnärers konst.
Mellan åren 2016- 2018 jobbade jag på två förskolor, Kattfoten i Dalby och Torna Hällestad förskola. Efter det gick jag en 3-årig utbildning på The Swedish academy of realist art i Simrishamn där vi fokuserade mycket på att rita av saker från verkligheten och få det att se så verkligt ut som möjligt