Vår idé

Vi vill skapa en plats där deltagarna får vara sig själva, eller hitta sig själva ihop med likasinnade. En kreativ plats där skapandet och lusten står i centrum, där vi slänger prestation och krav i papperskorgen.

Vi finns i närområdet


Vi vill finnas där eleverna finns. Vi försöker hitta lokaler som finns nära skolorna så att eleverna ska kunna ta sig till lokalen själva. Det ska vara enkelt att gå kurs hos oss. I vissa fall fixar vi mellis om barnen kommer direkt från skolan och är det lågstadiebarn så kan vi ordna hämtning av barnen på skolan. 


Har du tips på en bra lokal så kontakta oss gärna på info@konstform.nu

Trygga möten


Vår största ambition är att skapa en trygg plats där man ska få vara sig själv och trivas så som man är. Skulle någonting inte stå rätt till vill vi veta det så fort som möjligt. Använd kontaktformuläret, där kan du vara helt anonym.

Vi tror på att hålla grupperna små så att ledarna hinner se och hjälpa varje elev så att kvaliten på kurserna blir bra.

Processen inte resultatet


Tanken med våra kurser är att man ska lära sig hur man gör. Målet är inte att skapa mästerverk som ska bedömas eller ses av andra. Om man tar ett exempel; Konstgruppen ska göra en gipsskulptur. Eleverna lär sig proportioner, hur man gör en stomme, hur materialet fungerar, hur man gör helt enkelt. Det färdiga resultatet kan man kasta i papperskorgen om man inte är nöjd men till nästa gång man ska göra en gipsskulptur så vet man hur processen går till.


Kreativitet inte prestation


Vi arbetar inte inför en föreställning eller utställning. Vi är här och nu och läser av gruppen. Visar det sig sedan efter en tid att en grupp vill göra en föreställning eller utställning så tar vi ställning till det då. Det kan vi absolut göra men önskemålet ska komma från gruppen och inte pressas på utifrån.